Skip to main content

Despre noi


Obiective

EDUCĂM 

Credem în puterea educației alternative, în dezvoltarea pasiunilor și exersarea abilităților proprii, dar și în înțelegerea emoțiilor și în dezvoltarea inteligenței emoționale. Așa că la CIAA contribuim la îmbogățirea experienței educaționale prin programe și proiecte de educație prin cultură, realizate prin mijloace specifice teatrului de animație. Punem bazele un viitor sustenabil și contribuim la formarea noilor generații – de viitori adulți responsabili, creativi, ludici.

INOVĂM 

Oferim teatrului de animație locul pe care îl merită. Schimbăm perspectiva, experimentăm, dezvoltăm sesiuni consistente de cercetare, pentru a descoperi moduri noi de utilizare și aplicabilitate ale mijloacelor artistice. CIAA devine laborator pentru creatorii care îi trec pragul – aici au șansa să testeze abordări artistice, să îmbine tehnologia cu tehnicile teatrului de animație și cu artele conexe, pentru a crea spectacole unice și provocatoare, de a face performanță sau, pur și simplu, de a păstra permanent activă bucuria și pasiunea pentru teatru.

La CIAA descoperi că teatrul de animație e mai mult decât teatru de păpuși. E magie pură.

CONECTĂM 

Ne plac brainstorming-urile, viziunile oamenilor creativi, ideile care se leagă într-un tot unitar și know-how-ul pe care cei din echipa CIAA l-au acumulat de-a lungul timpului. Ne plac experiențele autentice, cuvintele oamenilor pe care îi admirăm, modelele de urmat. 

De aceea, ne dorim să le aducem pe toate, laolaltă, prin teatrul de animație. Invităm sub reflector, dar și la masa de dialog profesioniști din domeniu, formatori, artiști, manageri, freelanceri, spectatori de meserie și identificăm nevoi. Apoi, creăm împreună – spectacole și co-producții care să ne miște, workshop-uri și ateliere care să aducă un plus industriei, programe culturale de promovare reciprocă, legăm parteneriate naționale și internaționale din care să învățăm în egală măsură. Totul în cadrul unei rețele profesioniste (de care, cu toții avem nevoie). 

ANIMĂM COMUNITĂȚI

Aducem teatrul de animație acolo unde e nevoie de el: în cartiere, în orașele pe care le vizităm, în comunitățile care îl caută sau poate, nu îl au încă. În off-line și în online. Strângem povești de peste tot și le transformăm în spectacole, performance-uri, ateliere, ori le integrăm în cursurile noastre de arte, dedicate atât celor mici, cât și celor mari. De altfel, te invităm și pe tine să ni le împărtășești pe ale tale, să ne inspiri. Activăm și Animăm comunități. Împreună.


Echipa

Ștefan Craiu – MANAGER CIAA

Ștefan Craiu a absolvit în anul 2016 Facultatea de Teatru, specializarea Păpuși-Marionete din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București. A fost actor angajat al Teatrului Puck din Cluj-Napoca, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea și Teatrul Țăndărică din București. De-a lungul timpului a colaborat ca actor și actor păpușar cu mai multe teatre independente și de stat din București.

În anul 2021, a fondat împreună cu alți doi colegi Asociația Culturală Pe Bune, în cadrul căreia a implementat mai multe programe și proiecte culturale sau educative în mai multe orașe din țară.

În anul 2023 a pus bazele proiectul Centrul Independent pentru Arta Animației, cu scopul de a inova și de a prezerva arta păpușăriei în România.

Elena Coman – MARKETING SPECIALIST

Elena Coman este jurnalist cultural și specialist în marketing, cu o experiență de peste 7 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare și PR, creare de conținut personalizat. A absolvit programele de licență și master ale departamentului de Studii Teatrale din cadrul Facultății de Teatru, UNATC „I.L. Caragiale”. A făcut parte din echipele de organizare ale unor importante festivaluri de teatru din țară, dezvoltând campanii de promovare. În calitate de critic de teatru, a fost redactor al revistelor online Yorick și Amfiteatru, iar în prezent este colaborator al revistei Teatrul Azi. Este membru stagiar al Asociației Intenaționale a Criticilor de Teatru (AICT – Teatrologie). Portofoliul său poate fi consultat pe website-ul personal: www.kronikool.ro.  

Irina Radu – PROJECT MANAGER

Irina este manager cultural cu peste 7 ani de experiență în marketing, antreprenoriat artistic, comunicare și industrii creative. Parcursul profesional din ultimii ani, precum și agenda zilnică, au transformat-o, în timp, din critic de teatru și jurnalist în specialist PR, din producător, organizator de evenimente și tour manager, până la curator pentru festivaluri internaționale de film independent sau consultant artistic. 

În portofoliul său a strâns peste 40 de producții de teatru la care a lucrat și care au ajuns mai aproape de public, numeroase campanii de comunicare și proiecte educaționale pe care le-a coordonat, cât și evenimente dedicate comunității.
În munca sa, chiar dacă vorbim despre sectorul independent, ori despre cel public, Irina își propune să conectează ideile și poveștile care contează și îi ajută pe cei din jurul ei să descopere cele mai eficiente metode de implementare şi materializare ale acestora.

Eliza Gîdiuță – SALES MANAGER

Eliza este absolventă a Facultății de Limbi și literaturi străine din cadrul Universității din București, instructor de teatru pentru copii și Client Succes Specialist în cadrul unei mari corporații din România. Eliza iși împarte timpul între birou și proiecte sociale și împărtășește din experiența acumulată în diverse companii proiectelor în care este implicată. De-alungul timpului a făcut parte din programe de voluntariat pentru mai multe ONG-uri din România iar din anul 2021 face parte din echipa de conducere a Asociației Culturale Pe Bune, unde ajută la implementarea proiectelor culturale.

Crede că experiența de lucru din companiile multinaționale și modelele de bune practici se pot implementa și în cadrul organizațiilor neguvernamentale, iar acest lucru se vede în relația cu partenerii din cadrul proiectelor pe care le implementează.

Ștefan Pavel – CONSULTANT ARTISTIC

Ștefan Pavel este actor, lector universitar, doctor în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București și co-fondator în cadrul Asociației Culturale Pe Bune. A jucat și pentru opt sute de oameni, și pentru doi. A jucat și în săli cu rezonanță istorică, dar și în apartamente, pub-uri, saline, uzine de apă, autobuze. A colaborat și cu teatre de stat din București sau din provincie, dar și cu o mulțime de companii independente. A jucat comedii clasice, bulevardiere, polițiste, drame istorice, teatru pentru copii, teatru de animație, teatru de stradă, teatru de apartament sau seriale de televiziune, pe texte scrise de Cehov, Molière, Shakespeare, Caragiale, Sebastian, Teodor Mazilu, Eugen Ionesco, Tudor Mușatescu, Matei Vișniec, Alecsandri, Delavrancea, Feydeau, Joseph Kesserling, Robert Thomas, dar și de autori contemporani. 

A scris o teză de doctorat cu titlul „Tipologii și destine în dramaturgia lui Mihail Sebastian”, iar din octombrie 2022 este lector universitar doctor la catedra de Arta Actorului din cadrul UNATC. Tot de atunci își desfășoară cercetarea postdoctorală cu titlul „Ritmul în teatru, teatrul în Operă”, care are ca scop colaborarea dintre studenții de la departamentul de Arta Actorului, UNATC, cu soliști, instrumentiști sau balerini ai Operei Naționale din București, în cadrul Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”.

Echipa artistică

Arina Vrabie

Arina este actriță, absolventă a secției Actorie/Păpuși-Marionete din cadrul UNAGE Iași și a Masterului de Teatru de Animație din cadrul U.N.A.T.C. I. L Caragiale București. Este calmă, optimistă și curioasă, iar pasiunea pentru teatrul de animație a descoperit-o din adolescență. Simte că prin ceea ce face a găsit un antidot împotriva îmbătrânirii sufletului, iar momentele petrecute alături de copii emană pentru ea o bucurie aparte. E un drum incert și încercat, dar magic. Uneori chiar se amuză de calea pe care a urmat-o, dar știe că ea cea din copilărie, care se distra inventând scenete de teatru de păpuși, ar fi mândră de autenticitatea alegerii.

Crina Zvobodă

Crina este actriță, „păpușăreasă” și ventriloc. Are 34 de ani și încă se joacă cu păpușile. A jucat peste 1000 de spectacole de ventrilocie, este membră a Societății Internaționale a Ventrilocilor și membru UNITER. Pe lângă numeroase apariții în festivaluri și emisiuni TV, a jucat de două ori în Spectacolul Internațional din cadrul Convenției Internaționale a Ventrilocilor din SUA.

Ventrilocia înseamnă mai mult decât vorbitul fără a-ţi mişca buzele, înseamnă mai mult decât a avea o păpuşă pe genunchii tăi care să spună lucruri amuzante, să cânte sau să interacţioneze cu publicul. Ventrilocia este magică şi distractivă prin relaţia care se stabileşte între ventriloc şi personajul său.

Îi place să descopere noi forme de exprimare, iar arta animației permite atât de mult acest lucru.

Dan Codreanu

Dan lucrează de peste 12 ani ca și actor colaborator la Teatrul de Animație „Țăndărică”. Drumul în artă i-a fost presărat cu numeroase colaborări și specializări specifice artei teatrale, atât ca actor cât și ca regizor. Una dintre ele este arta teatrului de improvizație. A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, printre ele numărându-se țări precum Turcia, Macedonia, Suedia, Olanda, Belgia, China, Coreea de Sud etc. Totodată, de-a lungul timpului, a lucrat ca MC în cadrul a numeroase evenimente sportive și corporate. Iubește teatrul în toate formele sale și călătorește adesea între termenul de pasiune și meserie. Cu iubire și bucurie!

Ionuț Terteci

Actor și actor-păpușar, Ionuț Terteci este absolvent al Facultății de Teatru, secția Păpuși-Marionete și are un Master în Pedagogie Teatrală, ambele din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. A colaborat cu mai multe teatre, precum Teatrul Național București, Cuibul Artiștilor, Teatrul Excelsior, Teatrul Infinit, Teatrul Nou. Pasionat de filmul și teatrul de animație, visează la un București în care să existe o scenă pentru toate formele teatrale. Este trainer de ateliere de dezvoltare personală prin joc teatral. În paralel, își desfășoară activitatea ca videograf și editor video.

Olga Bela

Cu o carismă fermecătoare și o pasiune debordantă pentru artă, Olga este o actriță cu adevărat remarcabilă. Cu un portofoliu impresionant de spectacole de teatru pentru copii, a reușit să aducă zâmbete și bucurie pe chipurile tinerilor spectatori, transportându-i în lumi magice și pline de aventuri. Atât participarea sa activă în producțiile de acasă, cât și experiențele sale din workshop-urile internaționale, au contribuit la dezvoltarea sa artistică într-un mod remarcabil.

Victoria Radu

Victoria Radu este actriță-păpușar și cântăreață, absolventă a Facultății de Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragaiale, București. Încă de la vârsta de 4 ani face cunoștință cu teatrul dar și opera, iar mai târziu urmează cursuri de canto clasic . După terminarea studiilor de licență, Victoria joacă în mai multe producții de teatru unde este și actriță, păpușar dar și cântăreață. 

Fascinația pentru teatrul de animație a descoperit-o văzând producții de teatru ale studenților de la secția păpuși-marionete, acest lucru a determinat-o să aleagă meseria de actor-păpușar. Crede că teatrul de păpuși este un imens univers de posibilități de exprimare și o lume magică.